nlc.hu
Aktuális

A pesszimista becslés szerint január végén tetőzhet a koronavírus-járvány

Akár már holnap tetőzhet a járvány itthon

Gulyás Gergely szerint karácsonykor találkozhatnának a családok.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter mai – a Parlament alkotmányügyi bizottságában lezajlott – meghallgatásán – személyes véleményként – azt mondta, karácsonykor különleges szabályozással néhány napra lehetővé kellene tenni, hogy a családok találkozhassanak egymással – írja az atv.hu. A politikus az ünnepi időszakban egy hétre a koronavírus járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokon is enyhítene, mivel ilyenkor sokan akarnak hazautazni. 

Gulyás szerint a járvány akár már december 2-án tetőzhet Magyarországon, igaz, úgy fogalmazott: „a felelősséget elhárítva a legszélsőségesebb verziókat tudom elmondani: az egyik oldalon december 2-a, míg a másik a másik oldalon január vége” – fogalmazott a miniszter. Gulyás szerint most lehet majd látni a három héttel ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedések eredményét. Hozzátette, az elmúlt hetek tesztátlaga Magyarországon nem marad el az európai átlagtól. 

Karácsonyra enyhíthet a kormány a járványügyi rendelkezéseken

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Speciális szabályokat kaphatunk a Jézuskától

A tévécsatorna értesülései szerint a kormány már holnap foglalkozik majd a karácsonyi járványügyi szabályokkal, amelyeket legkésőbb december 9-ig fognak nyilvánosságra hozni, attól függően, hogy a szakemberek milyen pontosan tudják prognosztizálni a koronavírus-járvány alakulását. 

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top