nlc.hu
Aktuális

Kamu koronavírus-védőoltást árulnak telefonos csalók

Már hamis koronavírus-vakcinával jelentkeznek az „unokázós” csalók

A védőoltást soron kívül kínálják a célpontoknak.

Az úgynevezett „unokázós” csalók módszerére hajazó szélhámosok jelentek meg, akik telefonon jelentkezve 12 000 forintos koronavírus-védőoltást kínálgatnak a gyanútlan áldozatoknak – írja a Ripost.

Mivel a Covid-19 elleni vakcinákat még nem engedélyezték, kétségtelen, hogy csalókról van szó. A lapnak egy nő nyilatkozott, akit telefonon kerestek meg a csalók. Elmondta, hogy az ismeretlen – aki egyébként nem tűnt túl intelligensnek és tájékozottnak – azt állította, hogy a koronavírus elleni védőoltást egy magyar doktornő fejlesztette ki.

Hamis koronavírus védőoltást kínálnak az unokázós csalók

A koronavírus-védőoltás egyelőre nem kapható sehol, így csak a csalók ajánlgatják telefonon (Fotó: Getty Images)

Amikor a csalótól megkérdezte, hogy ha ez így van, miért nem hallott a vakcináról a hírekből, a férfi arra hivatkozott, hogy a gyógyszergyárak nem engedik, hogy a kisebb cégek is érvényesüljenek. Ezután pedig közölte a „célponttal”, hogy az oltás 12 ezer forintba kerül. Szerencsére a nő átlátott a szitán és gyorsan bontotta a vonalat, így azt már nem tudta meg, hogyan és mikor juthatna hozzá a vakcinához – természetesen a pénz kifizetése után. 

A Ripost rámutatott, hogy a koronavírus-járvány kitörését követően gyorsan megjelentek a csalók, akik akkor hatástalan fertőtlenítőt és a járványügyi védekezésnek nem megfelelő maszkot kínáltak a gyanútlan áldozatoknak.

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top