nlc.hu
Aktuális

Földi László: a titkosszolgálatok tudtak Szájer nemi identitásáról

Földi László: „Szájer Józsefről minden titkosszolgálat tudta, hogy a nemi identitását tekintve hová tartozik”

A volt hírszerzési vezető, Földi László szerint Szájer József nem identitásáról régóta tudtak a titkosszolgálatok, de hogy ilyen helyzetbe került, az végzetes hiba volt a részéről.
Szájer József

Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója azt valószínűsítette, hogy Szájer József titkosszolgálati akció áldozata lett – a volt hírszerző erről a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek beszélt. Szerinte az akció időzítése – a magyar–lengyel vétó miatti feszült helyzet időszaka – és a részletek kiszivárogtatása egyértelműen erre utal.

Földi azt mondta, hogy a koronavírus-járvány és a kijárási tilalom jó alkalmat teremett a művelet kivitelezésére, már csak rá kellett venni Szájert, hogy vegyen részt az összejövetelen. Hozzátette, hogy a magyar politikus mint célszemély nyilván maga is tett azért, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, ami végzetes hiba volt a részéről.

A magyar politikusról számomra teljesen nyilvánvalóan minden titkos­szolgálat tudta, hogy a nemi identitását tekintve hová tartozik, milyen közösségeket látogat

– jelentette ki Földi László.

A volt hírszerző szerint Szájert egy hasonló körökben mozgó ismerőse – megbízást teljesítve – egyszerűen elhívta a buliba, amelyen a megengedett létszám felett jelentek meg. Ráadásul a politikus megpróbált elmenekülni, és az utcán tartózkodott, így már a kijárási tilalmat is megsértette. Ha pedig Szájer valóban nem tudott a táskájában megtalált drogról – tette hozzá –, az arra utal, hogy a műveletben részt vevők biztosra mentek.

Földi úgy véli, Szájer nem volt zsarolható, mert nemi identitásáról évek óta tudtak a titkosszolgálatok, és szerinte „Nyugat-Európában a homoszexualitás inkább sikk, mint elítélendő dolog”, illetve „egy ilyen partin részt venni nem ügy, ott ezt senkinek nem róják fel.” De a a járvány miatt meghozott szigorítások miatt a politikus törvénysértéseket követett el, ami alkalmas volt a karaktergyilkosságra, de szerinte „aki leginkább felelőssé tehető, az maga Szájer József”.

(Kiemelt kép: MTI / Európai Parlament Multimédiás Központja/ Genevieve Engel)

Még több cikk a Szájer-botrányról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top