nlc.hu
Aktuális

Koronavírus egy 50 fős faluból nézve

Egy ötvenfős faluból nézve ilyen a világjárvány

Akinek van nagy kertje és eleve egy pici településen él, teljesen másképp éli meg a kijárási tilalmat és a koronavírus-járványt.

Nógrád megye festői dombjai között bújik meg Garáb település, egészen pontosan itt:

A faluban mindössze ötven ember él, mégis híres a turisták körében: itt található ugyanis a világ legnagyobb hangtálja. Mérete tényleg nem semmi, két-három felnőtt ember is simán elüldögélhet benne. De most fókuszáljunk az aktualitásokra.

Egy ilyen kicsi településről nézve minden egészen más, mint a nagyobb városokból – így a koronavírus-járvány is. A falu lakói úgy döntöttek, amennyire lehet, elszigetelik magukat a pandémiától, ami egyébként nem volt nagy kihívás, hiszen eleve eléggé izoláltan élnek itt az emberek. A polgármester a noor.hu-nak elmondta: a koronavírus nincs konkrét hatással a falura, nem is kellett miatta külön intézkedéseket hozni. Ha nem muszáj, senki nem is mozdul ki az otthonából.

Az itteniek a bevásárlást általában a környező településeken végzik, de van mozgó bolt, ha friss élelmiszerre van szükségük, és a posta is házhoz megy. Ha pedig valakinek segítségre van szüksége, bármikor hívhatja a polgármestert telefonon.

Mindössze egy-két pozitív esetről tudni a faluban, de kórházba szerencsére senki nem került.

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top