nlc.hu
Aktuális

Decemberi tavasz

„Erre még mi sem számítottunk” – a meteorológusokat is meglepte a mai meleg

December első szombatján az időjárás minden várakozást felülmúlt.
táj

Ahogy arról délelőtt a kiderül.hu előrejelzése alapján írtunk, a hétvégén enyhe és tavaszias időben lesz részünk, nem ritkán 8-15 fokos nappali maximumokkal. És az előrejelzés ezúttal nem tévedett: már szombaton is ragyogó napos, már-már tavaszias időnk volt, a hőmérsékleti maximumok pedig több helyen is 16 fok felett alakultak.

Ez pedig nem csak minket, de a Facebook-oldaluk tanúsága szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársait is meglepte. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy legfrissebb posztjukban szó szerint ezt írták: „Szép, szép, hogy tavaszias az idő, de erre azért még mi sem számítottunk.”

Az előrejelzés szerint egyébkén holnap még tovább folytatódik majd a tavaszias idő, hogy aztán a nyugat felől közeledő, felettünk hétfőn átvonuló front nyomában érkező hűvösebb levegő hatására visszatérjen minden a normális, decemberi kerékvágásba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top