nlc.hu
Aktuális

Balesetnél segített a szóvivő

Felborult autóból mentett a rendőrségi szóvivő

Szabóné Berki Bianka a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője és nem késlekedett, amikor pont előtte borult fel egy autó.

Szabóné Berki Bianka századost elsősorban a tévéből és a rádióból ismerheted, ő a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szombat kora délután épp az M0 autóúton ment szolgálati kocsijával, amikor előtte egy autó kacsázni kezdett, megcsúszott, majd felborulva landolt az árokban.

Szabóné Berki Bianka, a Pest megyei rendőrség szóvivője (Fotó: police.hu)

Szabóné Berki Bianka, a Pest megyei rendőrség szóvivője (Fotó: police.hu)

A százados késlekedés nélkül félreállt, majd utasaival a szerencsétlenül járt autóhoz rohant. Odaérve gyereksírást hallott, kiderült egy pici lány utazott a hátsó ülésen, egy férfi a volánnál. Közben két XVIII. kerületi, szabadidős, a baleset helyszínének közelében megálló rendőrnő is csatlakozott hozzájuk. Hezitálás nélkül kiemelték a csöppséget, majd segítettek kimászni az apukának.

A gyermek és édesapja megnyugtatása, a mentők és a kollégák értesítése gyakorlatilag párhuzamosan történt. Míg a segítségre vártak igyekeztek a forgalmi helyzetet is kordában tartani. A baleset következtében a 32 éves apa nem sérült meg, 2 éves kislányát a mentők – elővigyázatosságból – további vizsgálatra kórházba vitték.

A százados nem először segít bajbajutottakon – írja a police.hu. Földön fekvő emberek köszönték már meg segítő szándékú érdeklődését, de állatokat sem hagy sorsára. Parancsnoka már meg sem lepődik, amikor a reggeli munkakezdésre amiatt nem tud pontosan megérkezni, mert éppen az autópálya közelében bóklászó őznek, sünnek, vagy kóbor kutyusnak intéz mentést.

Még több a rendőrségi szóvivőkről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top