nlc.hu
Aktuális

Tömeges madárhalál a petárdázástól

Tömeges madárhalál a szilveszteri petárdázás miatt Rómában

Az állatvédők szerint valódi mészárlás zajlott.
petárda

Madarak százai pusztultak el Róma belvárosában szilveszter éjjel, vélhetően a pirotechnikai eszközök miatt. A Termini főpályaudvar körüli utcákat péntek reggel madarak, főleg seregélyek teteme borította be.

A tömeges madárhalál okát nem tudni biztosan, de az International Organization for the Protection of Animals (OIPA) szerint a petárdák és tűzijátékok által okozott szokatlanul erős hanghatásba pusztulhatott bele sok, a fákban gazdag környéken fészkelő vagy éjszakázó madár. „Lehet, hogy a félelembe haltak bele. Lehet, hogy az ijedten felrebbent madarak elveszítették tájékozódási képességüket, egymásnak ütköztek vagy ablaknak, villanyvezetéknek repültek neki. De ne felejtsük el azt sem, hogy szívrohamban is meghalhatnak az állatok” – mondta Loredana Diglio, az állatvédő szervezet szóvivője.

A szokatlan méretű madárhalál, amelyet az OIPA „mészárlásnak” nevezett, annak ellenére következett be, hogy az olasz fővárosban betiltották a magán tűzijátékot és este 10 után kijárási tilalom van érvényben a koronavírus-járvány miatt.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top