nlc.hu
Aktuális

szigorúbb büntetést szán az ügyészség az újszülöttjét a patakparton hagyó nőnek

Börtönbe küldenék a nőt, aki a patakparton hagyta újszülött kisfiát

A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a nőt, aki majdnem két éve magára hagyta újszülött gyermekét, az ügyészség szerint túl enyhe az ítélet.

Börtönbe küldené az ügyészség azt a máriabesenyői nőt, aki 2019 tavaszán a patakparton hagyta újszülött kisfiát. A gyereket egy járókelő találta meg, sikerült megmenteni az életét. A 29 éves nő ellen emberölés kísérlete miatt emeltek vádat, és 2020 októberben két év börtönre ítélte a bíróság, de a büntetés végrehajtását öt évre felfüggesztette.

Az ügyészség szerint azonban az ítélet túl enyhe, és a napokban indítványozták, hogy a nő szigorúbb büntetést kapjon, ugyanis szeretnék, ha olyan ítélet születne, ami azt üzeni, nem lehet a patakparton hagyni egy gyermeket.

A nő az ítélethirdetés előtt a Blikknek azt nyilatkozta, nagyon megbánta a tettét, nincs nap, hogy ne gondolna a fiára. “Nagyon megbántam, zaklatott állapotban voltam, fogalmam sem volt, hogy mit kezdek vele, hogyan nevelem majd fel….Úgy tudom, a kisfiam a Pál nevet kapta, még mindig ideiglenes nevelőszülőknél van. Elismerem, hogy bűnt követtem el vele szemben, de szeretném magamhoz venni, már képes vagyok felnevelni őt” – tette hozzá.

Börtön

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top