nlc.hu
Aktuális

Trump megígérte, átadja a hatalmat

Visszatért a Twitterre Trump, és megígérte, átadja a hatalmat

A Capitoliumba betörők már nem a barátai - tudatta követőivel a leköszönő amerikai elnök

Donald Trump Twitter-üzenetében „kiváló hazafiaknak” nevezte a demonstrálókat, akik szerdán betörtek a Capitoliumba. A hatóságoknak fegyvert is kellett használniuk, a nő, akit az erőszakos behatolás közben mellbe lőttek, életét vesztette, és rajta kívül még három tüntető meghalt. Trumpot több közösségi portál is letiltotta, az Instagram és a Facebook elnöksége végéig blokkolta. Ma azonban visszatért a Twitterre, és egy videóüzenetben megígérte, hogy átadja a hatalmat az újonnan megválasztott amerikai elnöknek.

Donald Trump megígérte, átadja a hatalmat

Itt még Donald Trump tüntetőket tüzel (fotó: Profimédia)

A videóüzenetét Trump az általa összehívott szerdai tömegtüntetés után elszabadult capitoliumi erőszak elítélésével kezdte, hozzátéve, az ország törvényeit megsértő zavargók büntetést érdemelnek. Majd nyugalomra intette a követőit, amíg az újonnan megválasztott elnök és csapata át nem veszi az ország irányítását – írja a 444.hu.

Trump tehát elismerte, hogy Joe Biden választási győzelmének csütörtöki szenátusi hitelesítése után jogszerűen lesz az Egyesült Államok soron következő elnöke, és ígéretet tett, hogy nem akadályozza a hivatala átadását. Eddig úgy tűnt, hogy a vereségbe beletörődni képtelen Donald Trump nem lesz hajlandó részt venni a január 20-i hatalomátadási ünnepségen, amelyen beiktatják az utódját, Joe Bident.

„Most mindenkinek le kell higgadnia, és Amerika érdekeire koncentrálva folytatni a munkát – mondta Trump. „Egy új elnökség lép hivatalba január 20-án, én pedig azon fogok dolgozni, hogy rendben és zökkenőmentesen menjen a hatalomátadás. Ez a megbocsájtás és a gyógyulás pillanata.”

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top