nlc.hu
Aktuális

Fegyveres férfit tartóztattak le a Capitoliumnál

Fegyveres férfit tartóztattak le Washingtonban a Capitoliumnál

500 lőszer volt nála. Hamisított, Joe Biden beiktatására szóló kártyával akart átjutni egy ellenőrzőponton.

A HVG a New York Postra hivatkozva írja, hogy a 31 éves Wesley Allen Beelernél egy Glock kézifegyver és több mint 500 lőszer volt. Helyi idő szerint pénteken este tartóztatták le; ekkor próbált meg áthaladni Ford kisteherautójával az ellenőrzőponton, amelyet a Capitolium január 6-i, négy áldozatot követelő lerohanása óta kiemelten figyelnek. A rendőröknek az keltette fel a figyelmét, hogy a jármű szélvédője tele volt a fegyvertartást és -használatot népszerűsítő matricákkal, az egyiken például az állt: Ha a fegyvereidért jönnek, először a golyókat add oda nekik.

A Capitolium / Fotó: Unsplash

A Capitolium (Fotó: Unsplash)

Beeler azt állította, hogy biztonsági őrként dolgozik, és csak véletlenül felejtette az autóban a fegyvert és a lőszereket, a Capitolium környékére pedig csak azért keveredett, mert eltévedt.

A HVG megjegyzi, hogy Joe Biden szerdai beiktatása alatti időszakra mind az 50 amerikai államban és a fővárosban is erőszakos zavargások lehetőségére figyelmeztetett az FBI. A Capitoliumban történtekről az nlc. is beszámolt. 

Joe Bident január 20-án iktatják be, az ünnepségen Lady Gaga énekli az amerikai himnuszt. 

Donald Trump és Melania Trump leendő emlékezete: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top