nlc.hu
Aktuális

Oltásösztönzés pénzzel Romániában

Pénzt kap az a román háziorvos, aki oltásra veszi rá a pácienseit

Pénzzel ösztönzik a háziorvosokat Romániában, hogy győzzék meg a betegeiket az oltás szükségességéről.
oltás

Romániában úgy tervezik, hogy a háziorvosokon keresztül tájékoztatják a lakosságot a koronavírus elleni oltásról. Az egészségügyi miniszter szerint ideális esetben az emberek a hozzájuk legközelebb álló orvostól, a családorvostól informálódnak az oltással kapcsolatban, és nem a politikusoktól a tévében. Ezért a következő időszakban a háziorvosokra támaszkodnak az emberek tájékoztatásában, és pénzzel ösztönzik őket, hogy győzzék meg az időseket és krónikus betegeket az oltás szükségességéről – számolt be a transindex.ro.

A miniszter elmondása szerint ezt a munkát külön meg fogják téríteni a háziorvosoknak, akik minimum 30 lejt (átszámítva körülbelül 2240 forintot) fognak kapni minden páciensük után, akit felírnak a COVID-19 ellen beoltandók várólistájára. Ez az összeg 50 lejre (átszámítva körülbelül 3730 forintra) nőhet, ha az illető családorvos oltásra alkalmas pácienseinek több mint fele jelentkezik oltásra, és 60 lejre (átszámítva körülbelül 4480 forintra), ha ez az arány a 60 százalékot is meghaladja.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/AP/Tatan Syuflana 

Olvass még a koronavírus elleni oltásról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top