nlc.hu
Aktuális

Átlátszó: kidobják a fel nem használt vakcinákat

Átlátszó: kidobják a fel nem használt vakcinákat

Hiába szerették volna az orvosok másoknak beadatni a fel nem használt koronavírus-védőoltást, nincs rá lehetőség.
Koronavírus-védőoltás

A szervezetlenség miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi – mondta az Átlátszónak egy budapesti kórházi orvos.

A név nélkül nyilatkozó szakember azt mondta: „Oltási terv láthatóan nincs, aki ügyesebben informálódik, az jut oltáshoz. A mi osztályunk például úgy értesült az oltások megkezdéséről, hogy meghallottuk, hogy a mellettünk lévő épületben már oltanak. Erre elkezdtünk lobbizni, hogy akkor mi is szeretnénk, hogy az osztályunk orvosait és többi dolgozóját is beoltsák, és akkor 3 napos levelezés után sikerült ezt elérnünk.”

Az orvos szerint további probléma, hogy úgy tűnik, nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott ampullákkal.

„Az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek”

– mondta az orvos.

Megpróbálták elérni, hogy az osztályukon fekvő betegeket vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltsák a maradék vakcinákkal, de egyikre sem volt mód. A szakember szerint azért, mert „az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, még akkor sem, ha ez több adag oltóanyag kidobását jelenti”.

A családtagok beoltását a maradék vakcinákkal állítólag azért nem sikerült elérniük, hiába próbálkoztak több oltóközpontban, mert a jelenlegi eljárási rend szerint „egy ilyen soron kívüli oltást nem lehetne leadminisztrálni”.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Balázs Attila)

Még több cikk az oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top