nlc.hu
Aktuális

Rendőrségi közlemény a Központ bezáratásáról

Közleményt adott ki a rendőrség, miért záratták be a Központot

Péntek este 60 napra bezáratta a Központ nevű erzsébetvárosi vendéglátóhelyet a rendőrség, és egy másik helyet is bezárattak.
Rendőrök a Központ előtt

Mi is beszámoltunk arról, hogy péntek este 60 napra bezáratta a rendőrség a budapesti Madách téren található Központ vendéglátóhelyet, és 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabtak rájuk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombat délelőtt közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt írták:

Több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat.

Az nlc érdeklődésére a BRFK sajtóügyeletes közölte: nem azzal volt a probléma, hogy szeszes itallal szolgálták ki a vendégeket, hanem hogy az üzlethelyiségbe bemehettek a vásárlók, és ott fogyasztottak. Azt is megtudtuk, hogy a rendőrség önmagában a Madách téren összegyűlt tömeg miatt nem intézkedett volna.

A vendéglátóhelyet 60 napra bezáratta a rendőrség, az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtotta, valamint 3 bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek. A közleményben azt is írták, az utcáról az emberek időközben önként hazamentek. Megjegyzik, hogy a vendéglátóegységet már napközben is ellenőrizték a rendőrök, akkor nem tapasztaltak jogsértést.

De nem csak a Központot záratták be a rendőrök. Egy pontosabban meg nem nevezett, de a Központhoz közeli vendéglátóhelyen este 8 óra után több tucat ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.

(Kiemelt kép: Facebook/Központ)

Vendéglátás a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top