nlc.hu
Aktuális

Megmérgezte a kislányát, hogy kórházba kerüljön

3 év börtönre ítélték a hároméves kislányát megmérgező ötgyerekes anyát

8-9 szem nyugtatót kevert a kislánya italába, hogy a gyerek rosszul legyen, és felvegyék a kórházba.

A Kecskeméti Törvényszék három év letöltendőre ítélte azt a nőt, aki tavaly márciusban azért mérgezte meg hároméves gyermekét, hogy felvetesse a kórházba. A nő beismerte bűnösségét és a tárgyaláshoz való jogáról is lemondott, így azonnal jogerős döntés született az ügyében – írja a 24.hu.

Három év börtönt kapott a saját lányát megmérgező anya (fotó: Pixabay)

Három év börtönt kapott a saját lányát megmérgező anya (fotó: Pixabay)

Az öt kiskorú gyereket nevelő anya azzal telefonált be a kórházba, hogy a kislánya belázasodott, ezért szeretne neki kórházi ellátást kapni. A járványhelyzet miatt azt mondták neki, hogy inkább otthon csillapítsa a gyerek lázát, és konzultáljon a háziorvosával, de a nő nem engedett. Később azzal hívta ki a mentőket, hogy a gyerek otthon többször is elájult, ezért kijöttek hozzájuk. A kezelőben megvizsgált gyerek azonban láthatóan jól volt, nem volt lázas, így közölték az anyjával, hogy így nem veheti fel. Az anya később visszament a kezelőbe, a kislányát vízzel locsolta, és követelte, hogy vegyék fel a kórházba. A folyosón várakozás közben aztán 8-9 szem nyugtatót kevert a gyerek italába, hogy rosszulléti tüneteket produkáljon, ami meg is történt: a kislány eszméletét vesztette. Az orvosok azonnal mérgezésre gyanakodtak, és csak a gyors beavatkozásuknak volt köszönhető, hogy a kislány gyorsan visszanyerte az eszméletét. A nőt életveszélyt okozó testi sértés miatt három év börtönre ítélte, valamint megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

Méregkeverők történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top