nlc.hu
Aktuális

Szeméremsértő győri patikus

Torokfertőtlenítőért ment gyógyszertárba a 21 éves nő, a mellét kezdte vizsgálni a győri patikus

A szeméremsértő patikus allergiatesztre hivatkozva vette rá a fiatal nőt, hogy mutassa meg a mellét.
Gyógyszertár

A Győri Járási Ügyészség határozata szerint egy jelenleg 52 éves férfi a munkahelyén, egy patikában megtévesztette az ott vásárló 21 éves sértettet, hogy vele szemben szeméremsértő magatartást tanúsítson – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú adatai szerint a fiatal nő azért kereste fel a patikát, hogy torokfertőtlenítő tablettát vásároljon. A patikus ekkor megtévesztő módon felajánlott neki egy allergiatesztet.

A gyógyszertár hátsó bejáratán keresztül beengedte a sértettet a patika egy belső helyiségébe, ahol csak ketten tartózkodtak. Itt a férfi közölte a fiatal nővel, hogy az allergiateszt leghatékonyabban a mell alatti területen végezhető el, ezért tegye szabaddá a melleit.

Miután a nő a jobb mellét teljesen szabaddá tette, a férfi egy üvegcséből fültisztító pálcával a mell alatti bőrfelületre folyadékot kent, és a sértett fedetlen mellét figyelte közvetlen közelről megközelítőleg egy percen keresztül. Ezt követően közölte, hogy a teszt negatív, a sértett pedig felöltözött és távozott a patikából.

Az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség az ügyben feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött. Ennek időtartama egy év, melynek eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Ondrej Janovec)

Szeméremsértési ügyek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top