nlc.hu
Aktuális

Kútba esett a 82 éves edelényi férfi

7 méter mély kútba esett a 82 éves edelényi férfi, így mentették ki a jéghideg vízből

A rendőrök és a katasztrófavédők mentették ki a kút jéghideg vizéből a 82 éves edelényi férfit.
Kút

Hét méter mély kútba esett egy 82 éves férfi Edelényben kedden. Vízért ment a családi házuk udvarára, de elvesztette az egyensúlyát, és belezuhant a jéghideg vízzel teli kútba.

A Blikk azt írja, az egyik szomszéd azonnal hívta a 112-t, a riasztásra három perc múlva Hevele István törzszászlós és Baricska Gergely járőr érkezett a helyszínre.

„Rohantunk a kúthoz, borzalmas látvány fogadott. Láttuk az idős férfit odalent, csak a feje búbja emelkedett ki a vízből. A tudat, hogy a mélyben, a hideg vízben van egy ember és mi tehetetlenek vagyunk, teljesen elborzasztott”

 – idézte fel Hevele István a történteket a Blikknek.

Az idős férfi minden erejét összeszedve próbált kapaszkodni a kút falában, de a rendőr látta, hogy Béla bácsi feje néha már belebillen a vízbe, kezdi elhagyni az ereje. A szomszédtól szerzett létrát engedték le a kútba, de nem ért le a vízig. A rendőr így is lemászott, hogy ha kell, a felszínen tartsa a már mozgásképtelen férfit, és tartsa benne a lelket, hogy ne adja fel.

Végül a katasztrófavédők hevederek segítségével húzták fel az idős férfit, aki nagyon kihűlt, a mentők szerint 25 fok volt a testhőmérséklete. Utólag úgy számolták, 40-50 percet is eltölthetett a 4-5 fokos vízben a bácsi, akit válságos állapotban vittek kórházba.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: iStock)

Életmentő rendőrök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top