nlc.hu
Aktuális

Festékszórós üzenet az Árkádban

Festékszóróval üzent egy elkeseredett vendéglátós az Árkádban

Piros festékszóróval fújt fel egy üzenetet az Árkádban egy bérlő, aki nem tudott megállapodni a tartozásairól a pláza üzemeltetésével.
Freshland Árkád

Festékszóróval üzent kedden az Árkád bevásárlóközpontnak egy elkeseredett bérlő, aki a koronavírus miatt felgyűlt tartozásairól nem tudott megállapodni a pláza üzemeltetésével – írja a Telex.

Mi is élni akarunk!! Engedjetek dolgozni!!! 5 ember munkahelye ez!

– fújta fel piros festékszóróval a Freshland franchise étteremhálózat résztulajdonosa a gipszkarton falra, amellyel a bevásárlóközpont a felmondási idő alatt egyik napról a másikra elzárta az üzlethelyiséget.

A férfi a Telexnek azt mondta, akciója célja nem a rongálás, hanem a figyelemfelkeltés volt. És bár szerinte is kilátástalan a vendéglátós szektor jelenlegi helyzete, ő nem támogatja a járványügyi intézkedések megszegését. A férfit rendőrök vitték el rongálás miatt, majd a kihallgatása után elengedték. Eljárás van ellene folyamatban.

A győri és a budapesti Árkád bevásárlóközpontok üzemeltetésével és bérbeadásával foglalkozó cég, az ECE Budapest Kft. az ügyben közölte: hogy a Freshlandet üzemeltető céggel többször felvették a kapcsolatot, és fizetéskönnyítő megoldásokat kínáltak fel neki, ám a cég az erre vonatkozó megállapodást nem kötötte meg.

Azt is írták, hogy a cég „tetemes kintlévőséget halmozott fel, részben már a pandémia kirobbanás előtt”, ezért kénytelenek voltak szerződésszegés okán a szerződést felmondani. Közleményük szerint „az üzemeltető a szerződés megszűnése ellenére tovább üzemeltette az üzletét, ezért megtettük a szükséges lépéseket”.

Egyre nehezebb helyzetben a vendéglátósok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top