nlc.hu
Aktuális

Kötelező maszkviselés Miskolcon

Miskolcon már nem kötelező mindenhol maszkot hordani

Enyhítettek a közterületi maszkviselés szabályain Miskolcon.

Keddtől enyhítettek a közterületi maszkviselés szabályain Miskolcon, ezentúl nem kell az utcákon szájat és orrot eltakaró maszkot hordani – döntött a város polgármestere.

Mindez nem jelenti a szabály teljes eltörlését, bizonyos helyeken továbbra is kötelező a maszk: a busz- és villamosmegállókban, a piacokon, a vásártereken, a bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratának 10 méteres körzetén belül.

Kötelező maszkviselés Miskolcon

Miskolcon már nem kell a közterületeken maszkot hordani, de bizonyos helyeken, például a buszmegállókban továbbra is kötelező a maszk (Fotó: MTI / Vajda János)

Ezután is maszkot kell viselni a más jogszabály által szabályozott zárt terekben, a többi között a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, hivatalokban, ügyfélszolgálatokon.

Veres Pál polgármester a döntést azzal indokolta, hogy 2020 november első felében, amikor a szigorú maszkviselési rendelet született, több mint kétszer annyi megbetegedés volt, mint ma, amikor az oltás rövidesen lendületet kap, és december óta a megbetegedési tendencia csökkenő.

Közterületi maszkviselés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top