nlc.hu
Aktuális

Viharkárok az ítéletidő miatt

Egész nap robotolnak a tűzoltók, több mint 200 helyre riasztották őket

A viharkárok mellett mintegy 7500 fogyasztási helyen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás.

A téliesre fordult időjárás miatt szerda éjféltől csütörtök kora délutánig kétszázhúsz helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra, három, északi és észak-keleti, megyében mintegy 7500 fogyasztási helyen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Több mint 200 helyre riasztották ma a tűzoltókat

Budapest, 2021. február 11.
A szélviharban megroppant, veszélyessé vált faágakat fűrészelik le tűoltók Budapesten a Kisfaludy utcában 2021. február 11-én. A viharos szél, illetve hófúvás miatt sokfelé továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben az országban.
MTI/Mihádák Zoltán

A tűzoltóknak a legtöbb helyen letört faágak, kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk, mert sok helyen leszakították az elektromos vezetékeket – írja a 24.hu.

Emiatt a 14 órás adatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint ezer, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 2500, Nógrád megyében hozzávetőleg 4000 fogyasztási helyen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás. Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók és a szolgáltatók szakemberei az áramszolgáltatás helyreállításán.

Az erős szél több középületben is kárt tett: Tiszabercelen egy iskola tetejére dőlt fa, Várpalotán egy kollégium tetején a napelemeket, Pécsen egy egyetemi kollégium tetején több négyzetméteren a cserepeket, ugyancsak a baranyai megyeszékhelyen egy üzletház tetejét 15 méter hosszan bontotta meg a szél. Sárváron egy gimnázium tetőszerkezete sérült meg, Csóron a református templom tetejét bontotta meg az erős szél.

 

Számos, közlekedési baleset miatti műszaki mentéshez is riasztották a tűzoltókat: személyautók, kamionok ütköztek össze, fordultak keresztbe az úton és csúsztak árokba.

Kapcsolódó cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top