nlc.hu
Aktuális

Megrongált Petőfi szobor Horvátországban

Megrongálták Horvátország egyetlen Petőfi-szobrát

Nem tudni még, hogy ellopni akarták vagy magyarellenes cselekedet volt.

Vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek megrongálták Petőfi Sándor egyetlen horvátországi kültéri mellszobrát a kelet-szlavóniai Harasztiban.

Ismeretlenek megrongálták Horvátország egyetlen Petőfi szobrát (Fotó:Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház FB)

Ismeretlenek megrongálták Horvátország egyetlen Petőfi-szobrát (Fotó: Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház FB)

Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház (HRKKE) püspöke elmondta: nem tudják, hogy a mellszobrot színesfémtolvajok próbálták-e meg eltulajdonítani, és tettüket anyagi haszonszerzés motiválta, vagy magyarellenes cselekedetről van szó, de a felháborodás óriási.
    
„Az így is gyenge lábakon álló haraszti magyar identitás most a földön hever” – fogalmazott, utalva arra, hogy a szobor a talpazatról ledöntve, arccal a földre dőlt.

A bronzból készült mű Hunyadi László marosvásárhelyi szobrászművész alkotása. Az alkotást közadományokból állították az egyház kezdeményezésére, és 2014. március 15-én avatták fel Haraszti főterén.

A szobrok mindig fontosak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top