nlc.hu
Aktuális

Időjárásjelentés: tíz fok is lehet

Szerdán akár plusz 10 fok is lehet

Éjszaka viszont még számítani kell a mínuszokra, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon lehet hidegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Egy átmeneti csapadékszünetet követően szerda hajnalban egy újabb, nem összefüggő csapadékzóna érkezik északnyugati irányból, amely gyorsan áthalad fölöttünk, de az északkeleti tájakon még este is eshet csapadék. Az OMSZ szerint főként esőre számíthatunk, de északon helyenként átmeneti ónos eső is előfordulhat, az északkeleti megyékben pedig végig havazás lesz a jellemző, ott éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél szerdán nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

Balaton

A part mentén jegesedő tó, a háttérben egy vitorláshajó a balatonlellei kikötő felől fényképezve 2021. február 13-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Itt a tavasz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top