nlc.hu
Aktuális

Kásler: további szigorításokra lehet szükség

Kásler: további szigorításokra lehet szükség

Most a járványügyi szigor 70 százalékánál tartunk, és újabb szigorításokra lehet szükség Kásler Miklós szerint.
Kásler Miklós

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere rövid interjút adott a Blikknek, amelyben arról beszélt, hogy a járvány felszálló ágában vagyunk ismét Magyarországon, ezért hamarosan újabb szigorításokra lehet szükség.

A miniszter szerint ha

a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki.

Kásler Miklós konkrétan nem árulta el, itthon milyen szigorítások bevezetését mérlegelik, általánosságban beszélt a lehetőségekről:

„Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges.”

A miniszter a szerint a beoltottak száma csak több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a járvány felfutását, addig pedig szükség lehet a szigorításokra.

Az egyre erősödő harmadik hullám miatt az elmúlt napokban egyre több döntéshozó beszélt az esetleges szigorításokról: Orbán Viktor a múlt héten azt mondta, a következő napokban döntenek erről, de a határokon mindenképpen szigorítás várható, Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője pedig egy kéthetes, nagyon komoly zárást tartana indokoltnak.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Járványhelyzet Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top