nlc.hu
Aktuális

Kereskedelmi Szövetség a húsvéti bevásárlásról

Kereskedelmi Szövetség: ha lehet, csak egy családtag menjen vásárolni

Húsvét előtt valószínűleg nagy roham lesz az üzletekben, a szövetség pedig javaslatot tett, hogyan lehetne elkerülni a zsúfoltságot.

Közeleg a húsvét, és az ünnepek alatt az üzletek három napig, pontosabban nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn zárva lesznek – ez pedig azt jelenti, hogy  a hosszú hétvégét megelőző napokban nagyobb tömegekre lehet majd számítani a boltokban. Az Országos Kereskedelmi Szövetség a zsúfoltság elkerülése érdekében azt javasolja, hogy az emberek próbáljanak minél előbb bevásárolni, hogyha lehet, akkor a családból csak egy fő szerezze be a szükséges árucikkeket, és ő is próbáljon minél hamarabb végezni.

Az OKSZ főtitkára, Vámos György az RTL Klub Híradójában egyúttal figyelmeztetett arra, hogy az üzletek maguk korlátozhatják a boltba lépők számát a járvány miatt, és arra kérte a vásárlókat, legyenek türelemmel, ha várakozniuk kell.

Ami az árakat illeti, idén drágábbak lesznek a hústermékek, például a húsvéti sonka miatt is mélyebbre kell majd nyúlni a pénztárcánkba. Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint egy 10-15 százalékos árnövekedés történt a tavalyi évhez képest. Közlése szerint a legolcsóbb gyorspácolt készítmények kilója most 1400 forint, és igen, a minőséget meg kell fizetni.

Ha valaki sütni szeretne, sajnos neki is rossz hírekkel tudunk szolgálni, a KSH adatai szerint  a tojás 3,5, a liszt 7,1, a cukor pedig 11,7 százalékkal drágább, mint egy évvel ezelőtt.

Vásárlók a egy nagykanizsai áruházban.

Vásárlók egy nagykanizsai áruházban. (Fotó: MTI / Varga György)

Vigyázzunk egymásra és magunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top