nlc.hu
Aktuális

Pozitív koronavírus-teszt 2 oltás után

A második védőoltás után lett pozitív a tesztje

A szakemberek szerint több hétig tart, mire az oltóanyag teljesen kifejti a hatását.
oltás

A második védőoltás után lett pozitív a koronavírus-tesztje – az RTL Híradó egyik nézője küldte el azokat a dokumentumokat, amelyen az eredmény látszik. Az első védőoltást február 11-én kapta, a másodikat pedig egy hónappal később; 8 nappal utána – március 19-én – azonban pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint ez nem egyedi, a vakcina ugyanis nem a fertőződéstől védi meg a szervezetet, hanem annak súlyos szövődményeitől. Késmárky András is találkozott már hasonló esetekkel. Véleménye szerint több hétig tart, mire az oltóanyag teljesen kifejti a hatását.

Rusvai Miklós víruskutató szerint még hetekkel az oltás után is kimutathatják a tesztek a koronavírust a szervezetben, viszont ilyenkor nagyon lecsökken az esélye annak, hogy valaki továbbadja a fertőzést. „Mivel termelődik a vírus az orrüregben és a garatban, ezért nagyon kis valószínűséggel akár át is adhatjuk a vírust, de töredéke az a vírusmennyiség, ami az oltottak szervezetében keletkezik” – magyarázta. Vagyis a vakcina attól is véd, hogy a beoltottak nagy mennyiségű vírust adjanak tovább a környezetüknek.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI / Vajda János

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top