Aktuális

Nem indul eljárás a kaszinók ellen a járványügyi szabályok megsértése miatt

A rendőrség szerint ugyanis nem minősülnek üzletnek, vendéglátó üzletnek vagy szabadidős létesítménynek.

Ugyan a legújabb szigorítások óta a kaszinók sem tarthatnak nyitva, de előtte abban a kivételes helyzetben voltak, hogy – persze a járványügyi szabályok betartása mellett – nem kellett bezárniuk, mert nem minősültek vendéglátó helynek. A Telex még ebben az időszakban látogatott el egy budapesti kaszinóba, ahol azt tapasztalták, hogy azokat a bizonyos járványügyi szabályokat mintha nem vették volna olyan szigorúan, az emberek nem hordták megfelelően a maszkot, és a védőtávolságot sem tartották be.

A cikk nyomán a Momentum feljelentést tett a rendőrségen emiatt, és mint most kiderült, eljárás már nem fog indulni az ügyben, az V. kerületi Rendőrkapitányság szerint ugyanis nem történt szabálysértés. “Mivel a hatályos jogszabályok alapján a kaszinó nem minősül üzletnek, vendéglátó üzletnek vagy a jogszabályban nevesített szabadidős létesítménynek, így a kérdéses időszakban nem terjedt ki rá a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet” – áll a Telexnek adott válaszukban.

Abban a kaszinóban ahol a felvételek készültek, február végén egy biztonsági őr megfertőződött és nem sokkal később meghalt, ezt az újságíróknak több forrás is megerősítette.

Rulettkerék

Fotó: Pixabay

Így zárt Magyarország:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top