nlc.hu
Aktuális

Szexuális erőszak Budapesten

Szexuális erőszak: lerángattak a buszról, majd letepertek egy nőt Budapesten

A nőt egy fővárosi autóbuszról rángatta le a 26 éves külföldi férfi kora reggel.

A megalapozott gyanú szerint egy 26 éves külföldi férfi pár nappal ezelőtt egy fővárosi autóbuszról rángatott le egy nőt, hogy megerőszakolja – írja az ugyeszseg.hu.

Rendőrautó

Szexuális erőszak: Lerángattak a buszról, majd letepertek egy nőt Budapesten (Fotó: iStock)

A nő 2021. március 27-én, kora reggel, a VIII. kerületben, autóbuszon utazott, amikor a külföldi férfi a Kálvária téri megállónál rátámadt, és szexuális erőszakot akart rajta elkövetni.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a nőt lerángatta a buszról, majd leteperte a földre abból a célból, hogy a nőt szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítse. Szerencsére járókelők siettek a nő segítségére, és a további bántalmazását megakadályozták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi nyomozói a férfit szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel alappal kell következtetni arra, hogy a jelentős tárgyi súlyú bűncselekménnyel gyanúsított férfi jelenléte az eljárásban csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható. A letartóztatás elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

(A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye)

Cikkeink a nők elleni erőszakról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top