nlc.hu
Aktuális

Makákók szöktek meg egy német állatkertből

A felújítást kihasználva két tucat berber makákó szökött meg egy német állatkertből

Két tucat berber makákó szökött meg a délnyugat-németországi Baden-Württemberg tartomány egyik állatkertjéből - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Az állatkertben folyó felújítási munkálatokat használhatták ki a cerkóffélék arra, hogy kilógjanak az intézményből. Löffingen város közelében látták őket először csoportosan barangolni. Az állatkert gondozói megpróbálták befogni a makákóat, de délutánig sikertelenül jártak – írja az MTI.

Berber makákók bandáznak (fotó: Profimédia)

Berber makákók bandáznak (fotó: Profimédia)

A berber makákók inkább félénk állatok, egymással kimondottan barátságosak, nem veszélyesek az emberre, ám a rendőrség óva intett attól, hogy a gondozókon kívül bárki megpróbálja etetni vagy befogni őket. A berber makákó Afrikában őshonos, Gibraltáron élő populációja miatt Európa egyetlen majomfaja. 10-30 állatból álló csoportokban élnek. A zömök testű, hét kilogrammnyi állatok mintegy 65-70 centiméter magasak, és Indiában még arra is képesek voltak, hogy koronavírus teszteket lopjanak.

Makákósztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top