nlc.hu
Aktuális

Gulyás Gergely az oltási programról

Gulyás: április végéig 4,4 millió embert olthatunk be

Gulyás Gergely

Szerda délután szólalt fel a parlamenti ülésen Gulyás Gergely miniszter, miután a Párbeszéd képviselője, Burány Sándor számon kérte, hogy napokkal az első oltás után iskolába küldik a pedagógusokat, a szociális munkásokat pedig kizárták a soron kívüli oltásból. Az atv.hu tudósítása szerint ezekre a következőket nyilatkozta a miniszter:

  • A keleti vakcináknak köszönhetően jó esély van rá, hogy e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani. Jól látszik, hogy néhány héten belül mindenki oltáshoz juthat Magyarországon.
  • Nem végül és nagy nehezen döntöttek a pedagógusok soron kívüli beoltásáról, hanem az Operatív Törzs döntésének megfelelően. Az amerikai gyógyszerhatóság azt tette közzé: a Pfizer vakcina esetében a védettség már az első oltás után jelentős részben kialakul.
  • Mivel 2-3 héttel az első oltás után kialakul a védettség, a kormány nem látja komoly kockázatát az iskolák újrakezdésének, sőt az élet folyamatossága sokkal inkább biztosítható akkor, ha az iskolák április 19-én megnyitják a kapujukat.
  • Arról, hogy miért nem oltják soron kívül a szociális munkásokat, azt mondta, a területi közigazgatásban dolgozók is nagyon sokakkal találkoznak ügyintézés közben, három történelmi egyház képviselője is a belügyminiszterhez fordult, hogy a lelkészek, akik temetnek, esketnek, is igényt tartanak oltásra – amivel nehéz vitatkozni –, de a bolti pénztárosok is sokakkal találkoznak – sorolta.
  • A kancelláriaminiszter a vakcinát nevezte a jó megoldásnak, és mint mondta, a keleti vakcináknak köszönhetően jó esély van arra, hogy e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudnak oltani.

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top