nlc.hu
Aktuális

Videó a Hableány-tragédiáról

Hableány-hajóbaleset: először mutatták be hanggal a tragédia legmegrázóbb felvételét

Egy amerikai turista készítette a videót a Viking Sigyn hajóorrából, közvetlenül a Hableány-tragédia előtt.
Hableány hajóbaleset

Kedden folytatódott a Hableány-hajóbaleset tárgyalása a Fővárosi Törvényszék épületében (de az ügyet a Pesti Központi Bíróság tárgyalja).

Az ülésen több videófelvételt is levetítettek hanggal, köztük azt is, amelyet egy amerikai turista készített a Viking Sigyn hajóorrából, közvetlenül a baleset előtt – írja a Telex.

A videón jól hallható, ahogy a Viking utasai egyre hangosabban kiabálják:

„Istenem, itt egy hajó! Istenem, istenem!”

Az igazságügyi szakértők szerint a Viking Sigyn kapitányának ebben a szituációban tudnia kellett, hogy ütközni fognak. A baleset pedig akkor sem lett volna elkerülhető, ha a szállodahajó vagy a Hableány csökkentette volna a sebességét.

A Hableány sétahajó és a Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én ütközött a Dunán. A városnéző sétahajó nagyjából 30 másodperc alatt teljesen elsüllyedt. Fedélzetén 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A hatóságok 27 áldozat holttestét találták meg, a balesetet hét koreai turista élte túl.

(Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán)

További hírek a Hableány-balesetről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top