nlc.hu
Aktuális

Pedofil mentő Veszprém megyében

Pedofil mentő bukott le Veszprém megyében: a fiú anyjával is összeköltözött a férfi, hogy együtt lehessen a gyerekkel

Egy kisfiút hálózott be egy Veszprém megyei mentős, aki még a fiú anyjával is élettársi kapcsolatba lépett, hogy a gyerekkel együtt lehessen.
Rendőrautó

Megdöbbentő esetről számoltak be néhány napja a rendőrség honlapján: egy 43 éves, Veszprém megyei tartózkodási hellyel rendelkező férfi ellen kiskorú veszélyeztetése és szexuális visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019 decemberben megismerkedett egy fiatalkorú fiúval az interneten, a bizalmába férkőzött, majd lelki támaszt és pénzügyi segítséget nyújtott neki.

A férfi 2020. augusztus 7-én megismerkedett a fiú anyjával, akivel látszólagos szerelmi viszonyba, majd élettársi kapcsolatba került. Mindezt csak annak érdekében, hogy a fiatalkorúval a közeli, bizalmas viszonyt fenntartsa, vele látszólagos apa-gyermek kapcsolatot alakíthasson ki.

Az elkövetőt május 3-án a rendőrök elfogták, majd kihallgatták, és őrizetbe vették. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A Blikk úgy tudja, hogy a férfi az egyik mentőszolgálatnál dolgozik, és a gyámhatósági eljáráskor bukott le, mert viselkedése többre engedett következtetni egy átlagos szülő-gyerek viszonynál.

Mivel ez már az egészségügyi jogviszony bevezetése után történt, jelzést kapott a Nemzeti Védelmi Szolgálat, amely januártól az egészségügyi dolgozók után is vizsgálódhat. Ezt követően derült fény a bűncselekményekre.

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top