nlc.hu
Aktuális

Ferenc pápa a Hősök terén

Budapestre jön Ferenc pápa, a Hősök terén tart szentmisét

Ferenc pápa 25 éve nem járt Magyarországon

Szentmisék, lelkiségi, kulturális és családi programok szerepelnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eseményei között, amelyet szeptember 5. és 12. között tartanak Budapesten. Az eseménysorozat záró szentmiséjét Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén – írja a Blikk.

Ferenc pápa a Hősök terén misézik

Fotó: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A kongresszus nyitó szentmiséjét szeptember 5-én a Hősök terén tartják. A szentmisén tömeges elsőáldozást is tartanak, amelyre május végéig lehet jelentkezni. Szeptember 11-én a Kossuth téren Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét, amely után a hívek az Oltáriszentséget kísérve a Hősök terére vonulnak. 

A záró szentmisét, a statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén. A fél 12-kor kezdődő szertartáson a Magyar Állami Operaház 120 tagú zenekara és az Opera egyházi énekkarokkal kiegészülő, 2000 tagú kórusa lép fel.

A katolikus egyházfő eredetileg a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezett volna Budapestre. Az akkori sajtóhírek szerint Ferenc pápa magyarországi érkezésének a megszervezése már „előrehaladott fázisban” volt, kétnaposra tervezték a látogatást, de a koronavírus-járvány közbeszólt.

Katolikus egyházfő 25 éve nem járt Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.

Híreink az egyházfőről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top