nlc.hu
Aktuális

Online időpont-foglalás Pfizer-oltásra

Megint lehet Pfizer-oltásra időpontot foglalni, de nem mindenkinek

Ismét megnyílt az online időpont-foglalás Pfizer-vakcinára, de csak azoknak, akik erről sms-t kaptak.
Pfizer-vakcina

Csütörtökön 144 ezer, jellemzően március elejéig oltásra regisztrált kap sms-t arról, hogy a Sinopharm-, az AstraZeneca- és a Szputnyik mellett ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban.

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán ugyanis a keddi Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható vakcina lefoglalható – közölték a Koronavirus.gov.hu-n.

A kórházi oltópontok május 14., péntek és 18., kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat, de kizárólag azoknak, akik sms-értesítést kapnak erről.

Az időpontfoglaló elérhetősége: Eeszt.gov.hu.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni. Kérik, ne jelenjenek meg ott olyanok, akik nem jogosultak az oltásra: olyanok, akik nem regisztráltak; vagy regisztráltak, de most még nem kaptak jogosultságot időpontfoglalásra; esetleg kaptak ugyan sms-t, de mégsem foglaltak időpontot.

A kórházi oltópontokra nem fogják beengedni azokat, akik jogosulatlanul, időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

Csütörtökön elkezdődött a regisztrált 16-18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon, szintén Pfizer-vakcinával. Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 éveseknek is, akik még nem foglaltak időpontot. 

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán)

Így halad az oltás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top