nlc.hu
Aktuális

„Tibi bácsi”, a lányokat zaklató gondnok ítélete

Majdnem 12 év fegyházat kapott „Tibi bácsi”, az iskolás lányokat zaklató gondnok

Egyelőre csak első fokon.
Iskolai zaklatás

A sajtóban csak „Tibi bácsi”-ként emlegetett, a 60-as éveiben járó karbantartót, aki a budapesti Dr. Béres József Általános Iskolában dolgozott hosszú időn keresztül, és a gondnokoskodás mellett foci- illetve zsonglőr-foglalkozásokat is tartott, 2020 szeptemberében tartóztatta le a Fővárosi Törvényszék. A vádlott ugyanaz év novemberében, az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tett, a tárgyalás jogáról lemondott. A bíróság ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakban, négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésében és folytatólagosan elkövetett szeméremsértésben mondta ki bűnösnek.

Ahogy Medveczky Gábor fellebbviteli főügyész szerdai közleményében felidézte: 

A férfi a munkahelyén 2015-2019. között 7-11 év közötti lányokat vett rá, hogy az általa szervezett edzések alkalmával a kazánházban, a jelenlétében öltözzenek át, illetve az óraközi szünetekben minél többször látogassák meg. Ezen alkalmakkor visszatérően súlyosan szeméremsértő módon a sértett kislányokat testszerte, ruhájuk alá nyúlva simogatta, puszilgatta, minél közelebbi testi kontaktust igyekezett kialakítani velük, bizalmukba férkőzve. A főügyész hozzátette: a férfi a nyári táborozások alkalmával is hasonlóan viselkedett a felügyeletére bízott lányokkal.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 11 év és 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás és tevékenység végzésétől, ahol 18. életévet be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, vagy ilyen személlyel hatalmi, illetve befolyási viszonyba kerülne. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla május 5-én kihirdetett és jogerős másodfokú végzésével – a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészi indítványában előterjesztetteket osztva – a vádlottal szemben kiszabott elsőfokú ítéletet helyben hagyta – közölte a fellebbviteli főügyész.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top