nlc.hu
Aktuális

Kender Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely az új Jamaika: ismét felszámoltak egy kenderültetvényt

Júliusban ez már a második fogás az Alföld déli részén.

Újabb száz tő fölötti indiaikender-ültetvényt számolt föl a rendőrség Hódmezővásárhelyen, tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a rendőrség ügyeletére július 11-én érkezett bejelentés, hogy egy külvárosi lakatlan házban ismeretlenek nagy mennyiségben indiai kendert termesztenek.

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

A nyomozók az ingatlanban mintegy 120 tő kendernövényt találtak, és le is foglalták. Az elvégzett adatgyűjtések eredményeként a rendőrök eljutottak egy 32 éves helybeli férfihez és 25 éves társához, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók, tudatta a százados. A feltételezett elkövetőket elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az idősebb férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, míg fiatalabb társa szabadlábon védekezhet.

Hódmezővásárhely július 8-án kenderügyben már bekerült a hírekbe, akkor egy 350 töves indiaikender-ültetvényt számoltak fel egy helyi tanyán.

Fontos: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top