nlc.hu
Aktuális

A Philip Morris a cigaretták tiltásáról

A Marlboro gyártója maga tiltaná be a cigit

A cég szerint úgy kellene kezelni a cigarettát, mint a benzines autókat.
Cigaretta

A Philip Morris International (PMI) vezérigazgatója felszólította az Egyesült Királyság kormányát, hogy egy évtizeden belül tiltsák be a cigarettákat – írja a 444.hu. Jacek Olczak úgy fogalmazott, cége „el tudja képzelni a világot cigaretta nélkül”, és „minél előbb megtörténik, annál jobb mindenkinek”. Szerinte a cigarettákat hasonlóan kellene kezelni a benzines autókhoz, amelyeket szintén kivezetné az ország a következő tíz évben.

Nem teljesen önzetlen nyilatkozat: legismertebb termékének, a Marlborónak nagy csapás ez, de az IQOS nevű dohányterméknek még jó reklám is ez. Az e-cigihez hasonló termék nem égeti, hanem melegíti a dohányt, a reklámjuk szerint pedig füst és kátrány nélkül juttatja be a nikotint a szervezetbe. Olczak szerint ha a kormány tényleg a tiltás mellett döntene, és felajánlana a dohányosok számára „füstmentes alternatívákat”, azzal „mindörökre megoldanák a problémákat”.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top