nlc.hu
Aktuális

Vas Kata Blanka negyedik helye a tokiói olimpián

„Fel se fogom, mit műveltél” – így üzent Valter Attila a sporttörténelmet író 19 éves Vas Kata Blankának

Sporttörténelmet írt a 19 éves Vas Kata Blanka a tokiói olimpián, miután negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében.
Vas Kata Blanka

Vas Kata Blanka szenzációs teljesítménnyel, a címvédőt és a világbajnokot is megelőzve a negyedik helyen végzett kedden a hegyikerékpárosok női versenyében a tokiói olimpián. A 19 éves sportoló ezzel minden idők legjobb magyar kerékpáros eredményét érte el az ötkarikás játékokon.

Az U23-as világbajnokságon hegyikerékpárban ezüst, terepkerékpárban ezüst- és bronzérmes Vas az utolsó körökben sorra hagyta le riválisait, és végül a három svájcit leszámítva mindenkit megelőzött. A versenyt Jolanda Neff nyerte.

„Nagyon nehéz verseny volt, nagyon izgultam. Hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempó jó lesz. Nem akartam hirtelen felérni az előttem lévő csoportra, mert akkor megrogytam volna nagyon. Így saját tempóban jól haladtam, az utolsó két körben pedig sikerült a negyedik helyre felérni” – nyilatkozta az M4 Sportnak Vas, aki a hegyikerékpár mellett terepkerékpárban (cyclocross), illetve országúton a mezőnyversenyben és az időfutamban is aktuális felnőtt magyar bajnok.

Vas Kata Blanka lenyűgöző teljesítményét az a Valter Attila is méltatta, aki májusban a magyar kerékpározás történetében először magára ölthette a rózsaszín trikót a Giro d’Italián.

Köszönöm neked ezt az élményt. Fel se fogom, mit műveltél ma… szerény, aranyos, példakép vagy. Indulok is egyet montizni a tiszteletedre!

– írta a Facebookon Valter Attila, aki szombaton a férfiak országúti kerékpáros mezőnyversenyén indult Tokióban, de számára véget ért az olimpia.

(MTI / nlc)

(Kiemelt kép: MTI / EPA / Keystone / Gian Ehrenzeller)

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top