nlc.hu
Aktuális

A legdrágább és a legolcsóbb budapesti ingatalnok

Idén a legdrágább budapesti lakás 240 millió forintért kelt el

Az új összesítésből az is kiderült, melyek a legnépszerűbb kerületek.

Budapesten 2021-ben átlagosan 43 millió forintos áron keltek el az ingatlanok, ami 6 százalékos növekedés 2020-hoz képest. A fővárosi lakások átlagos négyzetméterára az eddigi adatok alapján 667 ezer forint volt, a megvásárolt lakások pedig átlagosan 65 négyzetmétert tettek ki – derül ki a Duna House összesítéséből, amelyet az MTI közölt.

ház, épület

A kép csak illusztráció.
Fotó: Pexels

Az eredmények szerint a tulajdonosok több mint negyede azért vált meg lakásától, mert nagyobb ingatlanba akart költözni, 12-12 százalékban pedig egykori befektetésük, illetve örökségük értékesítéséből várták a hozamot. Vevői oldalról a legfőbb motiváció a befektetési célú vásárlás volt, amit az első lakás megszerzése követett.

A közleményből az is kiderült, hogy mely kerületek voltak a legnépszerűbbek. Az eredmények szerint a fővárosi ingatlant vásárlók körében Angyalföld, Zugló majd Újbuda voltak a legnépszerűbbek.

Az érdeklődések 18, 17, illetve 16 százaléka irányult ezekre a kerületekre.

Az ingatlanok 4 százalékáért fizettek az új tulajdonosok több mint 100 millió forint felett, míg 9 százalékukat 20 millió forint alatt tudták megszerezni a vevők. Az adásvételek csaknem 10 százalékánál a négyzetméterár meghaladta az 1 millió forintot.

Idén a cég kínálatában eddig a legdrágább ingatlan egy V. kerületi, 111 négyzetméteres lakás volt, ami 240 millió forintért cserélt gazdát. Családi házak esetében a II. kerületben fizettek a legtöbbet – 200 millió forintot egy 250 négyzetméteres épületért.

A legolcsóbb lakásért Budapesten idén 8,7 millió forintot fizetett az új tulajdonosa. 10 millió forint alatti összegért is volt elérhető néhány darab, jellemzően felújítandó minigarzon.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top