nlc.hu
Aktuális

Külföldre kell vinni a kislányt

Haladékot kapott az anya: a karácsonyt még kislányával töltheti

Elszakíthatják anyjától a svéd-magyar kislányt.

Borzalmas az a helyzet, amikor egy gyereket a szülei válása miatt szakítanak ki megszokott környezetéből. Egy szabadszállási, hat és fél éves kislánnyal ez már másodszorra történik meg, ha a jog nem talál megoldást a helyzetére.

anya

Illusztráció: Getty

Ahogyan a Blikk megírta, szülei Svédországban ismerkedtek meg, Szaffi kint született. Ám édesanyja, Varga Viktória elmondása szerint férje bántalmazó, aki elől menekülniük kellett. Így először anyaotthonba kerültek, majd az édesanya Magyarországra hozta lányát. Ám ezt nem tehette volna meg engedély nélkül, mivel a szülői felügyeleti jogot férjével közösen gyakorolták a lap szerint.

Így a svéd igazságszolgáltatás az apának ítélte a gyermeket, akit eredetileg november 19-én kellett volna átadni neki annak ellenére, hogy nem beszél svédül, és még az iskoláztatása sincsen elintézve.

Ezekre is hivatkozva végül az anya haladékot nyert, egykori párjával meg tudtak állapodni arról, hogy csak év végén kell kiutaznia Szaffinak. Viktória ügyvédje addig is keresi a megoldást arra, hogy valahogyan együtt maradhassanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top