nlc.hu
Aktuális

Elhunyt Avar János újságíró

Elhunyt Avar János újságíró

Kórházba ment, nem ébredt fel az altatásból a külpolitikai szakértő.

83 éves korában elhunyt Avar János újságíró – adta hírül a Facebookon barátja, Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató intézet vezetője. 

Három hete, az utolsó teniszparti után úgy köszönt el, úgy ment be a kórházba, hogy bármi megtörténhet, de azért még szeretné megérni a tavaszi választásokat.

Nagyon vártam, hogy felébredjen a műtét utáni komplikációk miatti altatásból, készültem, hogy megbeszéljük az általa is nagyra becsült Bob Woodward új könyvét.

– írta Hann.

Avar János

Budapest, 1986. szeptember 3. Külpolitikai fórum a televízióban. MTI Fotó: Hámor Szabolcs

Avar János 1938-ban született a csehszlovákiai Rozsnyón. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatója volt, mielőtt 1961-ben a Népszabadságnál kezdett dolgozni. Kilenc évig írt a lapnak, kezdettől elsősorban külpolitikai témákról – emlékeztet a 444.hu.

1966 után a Magyar Televízióban is jelentkezett külpolitikai kommentárokkal, 1970 után pedig a Magyar Nemzet munkatársa lett, ahol két időszakban – 1971 és 1975 illetve 1989 és 1993 között – washingtoni tudósítóként is dolgozott. 2002 után a Vasárnapi Hírek című lapott szerkesztette. Hosszú ideig állandó résztvevője volt az ATV Újságíróklub című műsorának.

Összesen 12 könyvet írt az amerikai politikáról és amerikai politikusokról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top