nlc.hu
Aktuális

Ekkor indítja be az ötödik hullámot az omikron variáns

Rusvai Miklós: ekkor indítja be az ötödik hullámot az omikron variáns

A virológus szerint biztosan eléri az országot az omikron variáns, és beindítja az ötödik hullámot.
Koronavírus a mikroszkóp alatt

Egyelőre nem mutatták ki Magyarországon a koronavírus új változatát, de az omikron variáns előbb-utóbb biztosan eléri hazánkat.

Rusvai Miklós virológus az ATV Híradójában arról beszélt, hogy az omikron variáns okozza majd az ötödik hullámot, amely szerinte nagy valószínűséggel februárban kezdődik, és márciusban futhat fel a csúcsra.

Bár egy-két hetet még várni kell arra, hogy a rengeteg mutációval rendelkező omikron variáns tulajdonságairól pontosabb képet kapjunk, Rusvai Miklós egy fontos dologra felhívta a figyelmet: ahol az omikron jelenleg terjed, sokkal fiatalabb a lakosság. Ezért a vírus ottani megbetegítő képessége alapján nem lehet tudni, mi várható Európában, ahol sokkal idősebb a társadalom.

A virológus szerint a negyedik hullám tetőzésén már túl vagyunk. Az áldozatok száma még a jövő héten is magas lesz, de december első 10 napjában az esetszámok – halálesetek, fertőzöttek, kórházban ápoltak, lélegztetőgépen lévők – csökkenésnek indulnak, a járványgörbe pedig ellaposodik.

(Kiemelt kép: Pixabay/geralt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top