nlc.hu
Aktuális

Nem változik a tanárok kötelező oltásának határideje

Emmi: nem hosszabbították meg a tanárok oltásának a határidejét

Maradnak az eredeti határidők a pedagógusok kötelező oltására.

Nem hosszabbították meg a pedagógusok kötelező oltásának a határidejét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV.hu érdeklődésére. Korábban az RTL Híradó arról számolt be, hogy két hét haladékot kapnak a tanárok, azaz december 31. az új határidő. Erre válaszolta most a tárca, hogy téves.

Nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják

– írta az Emmi.

Beoltanak egy tanárnőt a koronavírus elleni vakcinával

Beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina első adagjával egy pedagógust a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. április 9-én. A kép illusztráció! (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A minisztérium szerint a beoltott pedagógusok aránya jóval 90 százalék fölött van, és folyamatosan emelkedni fog a következő napokban is.

A Pedagógusok Szakszervezete figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba január 31-re, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan oktatókat. Szombaton pedig Devecseren autós forgalomlassító demonstrációt tartottak az oltást elutasító tanárok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top