nlc.hu
Aktuális

Vádat emeltek a meleg pár bántalmazói ellen

Vádat emeltek két férfi ellen, akik megvertek egy meleg párt Pécsen

Nyáron bántalmaztak két meleg férfit Pécsen, most vádat emeltek a támadók ellen.
Rendőrautó szirénája

Közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség azt a két férfit, akik idén nyáron szexuális irányultságuk miatt bántalmaztak két meleg férfit Pécs belvárosában.

A vádirat szerint a két vádlott idén nyáron egy belvárosi szórakozóhelyen tartózkodott, ahol erősen ittas állapotba kerültek. A szórakozóhelyen volt ekkor a két későbbi sértett is, akik az est folyamán nyíltan vállalva szexuális irányultságukat, együtt táncoltak, ölelkeztek.

A sértettek a hajnali órákban gyalog indultak haza a szórakozóhelyről, majd az utca elején, a sarkon megálltak, beszélgettek, illetve ölelkeztek, csókolóztak. Ezt követően vette észre őket a két vádlott, akik szintén gyalog indultak el a szórakozóhelyről.

A két vádlott a sértettekhez lépett, egyikük megrúgta mindkét sértett lábát, amitől egyikük elveszítette az egyensúlyát. A két megtámadott férfi megpróbált elmenekülni, azonban a vádlottak utánuk mentek, őket az egyik belvárosi üzletház bejáratánál érték utol. Itt az egyik vádlott olyan erővel ütötte meg az egyik férfit, hogy az az ütéstől arccal a földre esett és az eszméletét is elveszítette. A vádlott a másik sértettet is bántalmazta, ebbe bekapcsolódott társa is, mivel a sértettet mellkason rúgta.

A vádlottak a sértetteket szexuális irányultságuk miatt bántalmazták, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség mindkét férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, melynek büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. A terheltek felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top