nlc.hu
Aktuális

Riasztás ónos eső miatt

Harmadfokú riasztás: veszélyeket hoz az időjárás

Ismét az ónos esőtől kell tartanunk.
eső

Ónos eső veszélye miatt ismét több déli területre adta ki a legmagasabb, harmadfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Baranya megyékben várható hétfő délelőtt tartós és jelentős mennyiségű ónos eső. Emellett az ország nagy részén több megyében első-, és másodfokú (narancs) riasztás van érvényben.
Korábban a katasztrófavédelem azt kérte: azokon a területeken, ahol narancs vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. Piros riasztás esetén az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak – hívták fel a figyelmet.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt kérte azt ajánlotta az embereknek, hogy használják a katasztrófavédelem VÉSZ nevű alkalmazását.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint folyamatosan szórják sóval az országos utakat, de arra kérik az autósokat, hogy amíg az ónos eső el nem áll, addig ne üljenek autóba, mert a folyamatos csapadék lemoshatja a sót a burkolatról.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top