nlc.hu
Aktuális

Rendőrautónak ütközött az ittas férfi - videó

Ittasan, jogosítvány nélkül, nyomkövetővel a lábán próbált meglépni a rendőrök elől egy férfi – videó

Persze volt még szabálytalan autós, akivel szemben intézkedni kellett.

A rendőrök szilveszterkor, illetve január elsején tartottak közúti ellenőrzéseket a fővárosban, hogy kiszűrjék az ittas sofőröket. A férfit az egyik, Kőbányai úton lévő ellenőrzőponton akartak igazoltatni, ám ő nem állt meg. A járőrök az autó után mentek, a sofőr azonban három piros lámpán is áthajtott, és az egyik rendőrautónak is nekiütközött, végül a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton sikerült megállítani, írja a police.hu.

Hamar kiderült, hogy a lábán nyomkövetőt viselő sofőr nem véletlenül próbált meglépni a rendőrök elől: az alkoholszonda és a kábítószer-gyorsteszt is pozitív értéket mutatott, ezenkívül a 45 éves férfinak jogosítványa sem volt. M. Tamást előállították, és büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet, a három piroson való áthajtás miatt pedig közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

Az ellenőrzés alatt egyébként Budapest területén összesen 30 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek a rendőrök, ebből 18 esetben bizonyult ittasnak a vezető. Közigazgatási bírságot hét ittas vezetőn kívül további két sofőrnek szabtak ki; egyikük a behajtani tilos jelzőtáblát hagyta figyelmen kívül, a másik áthajtott a piroson.

Engedély nélküli vezetés, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, illetve forgalomból kivont járművel való közlekedés miatt három emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. Ezenkívül záróvonal átlépése, kézben tartott mobiltelefon használata, valamint gyermekbiztonsági rendszer hiánya miatt négy embert szankcionáltak helyszíni bírsággal. A rendőrök egy embert rosszullét miatt segítettek a kórházba juttatni.

Közúti ellenőrzés

Fokozott közúti ellenőrzés 2021. március 9-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

.-.-.-.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top