nlc.hu
Aktuális

A tanárok oltottsága 2021 januárjának elején

Hivatalos adat érkezett arról, hány tanár nincsen még beoltva koronavírus ellen

Vannak olyanok, akiknek orvosi papírja van arról, hogy nem oltható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok 1 százaléka nem vette fel a koronavírus elleni oltást további 3 százalék egészségügyi okból oltatlan, írja az RTL.hu.

Ami a pontosabb számokat illeti, a 78 ezer pedagógus 94 százaléka már felvette az oltást, 3 százalék szakorvosi ellenjavallattal, 1 százalék miniszteri mentesítéssel rendelkezik. További 1 százalék van betegállományban, illetve vár mentesítési kérelme elbírálására, mely napokon belül lezárul. A pedagógusok fennmaradó 1 százaléka az oltás felvételét követően térhet vissza az iskolába. 

Az RTL Híradóban emellett arról számoltak be, hogy van olyan oltatlan tanár, akinek fogalma sincs, be kell-e mennie dolgozni, ugyanis nem kapott választ Kásler Miklós minisztertől a kérvényére. A minisztérium az RTL-nek nem árulta el, hány tanár eshet ki holnaptól az oltási kötelezettség miatt, annyit írtak, hogy még a napokban is nőtt az oltást kérő tanárok száma. 

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készítik elő oltáshoz Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készítik elő oltáshoz Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján 2021. április 10-én (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

-.-.-.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top