nlc.hu
Aktuális

Kolléganőjét bántalmazta korábban a fóti orvos

A fóti orvos korábban rátámadt egy kolléganőjére, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Több kollégája is megszólalt annak az orvosnak az ügyében, aki néhány nappal ezelőtt összetűzésbe keveredett egy házaspárral az ügyeletben.

Korábban bántalmazta egyik kolléganőjét, székestül nekinyomta a radiátornak és fojtogatta őt az fóti orvos, aki azután került a hírekbe, hogy verekedésbe bonyolódott egy házaspárral, akik az ügyeleti rendelésen támadtak rá.

„2014 pünkösdhétfőjén velem került konfliktusba. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestül nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt” – idézi a Bors dr. Elor Juditot.  A doktornő a támadás után feljelentést tett, az ügyben jogerős ítélet is született: a Budapest Környéki Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú döntést, a férfit bűnösnek találták közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében. 1 és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték, ezt 2 évre felfüggesztették.

Orvos keresztbe tett kézzel

Fotó: Pexels

A civilben testépítő Lestár Ferencről másik volt munkatársa is elmondta a véleményét. Kunstár Edit szerint ugyan a modora sajátos, de kiváló szakember, és „nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának a sok sikeres újraélesztése miatt”. A férfi főnöke, dr. Grécs László pedig annyival kommentálta a híreket, hogy jelenlegi helyzetben Lestár Ferenc mellett állnak, a panaszok többsége pedig el sem jutott hozzájuk hivatalosan.

A Bors szerint az orvos tudja, hogy milyen a híre, szerinte azt híresztelik, hogy agresszív. „Sokan megszokták, hogy ha egy orvosnak azt mondják, hogy dádá lesz, akkor azt csinálja, amit követelnek tőle, én pedig közlöm velük, hogy nem. Engem nem lehet megfélemlíteni. Ha megfenyegetnek, hogy megvernek, megölnek, az belőlem csak ellenállást vált ki. Ezt úgy adják elő, hogy nem vagyok normális, mert azt gondolják, hogy egy orvosnak meg kell hunyászkodnia.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top