nlc.hu
Aktuális

Jégtömbnek repült egy brit utasszállító gép

Jégtömbnek repült egy brit utasszállító gép 10 ezer méteres magasságban

Az eset néhány héttel ezelőtt történt, szerencsére senkinek nem esett baja, csak sokat késett a járat.

Szokatlan baleset történt a két ünnep között, egy repülőről hatalmas jégtömb vált le, és az éppen egy alatta 300 méterrel elrepülő utasszállító szélvédőjére pottyant rá, ami meg is repedt, a pilótáknak pedig kényszerleszállást kellett végrehajtania. Az utasszállítók szélvédői elvileg olyanok, mint a golyóálló üvegek, hogy a nagy magasságban és nagy sebességnél előforduló rendkívüli becsapódásoknak is ellenálljanak, és szerkezet most is kiválóan vizsgázott, bár szakemberek szerint egy a millióhoz annak az esélye, hogy hasonló balszerencsés „koppanás” történjen, írja a Promotions.

A British Airways Costa Rica és London között közlekedő tartó járatán 200 utas tartózkodott, és szerencsére senki nem sérült meg, bár annak, hogy több mint két napos késést okozott a baleset, valószínűleg sokan nem örültek. Az eset után a British Airways bocsánatot kért az utasoktól, akiknek az ünnepi terveiket keresztülhúzták a történtek. “Nem szállhat fel egy repülőgép, abban az esetben, ha úgy gondoljuk, hogy az nem teljesen biztonságos, és ebben az esetben a mérnökeink nem tudták engedélyezni a repülést. Nagyra értékeljük ügyfeleink, valamint mérnökeink és a többi kollégánk türelmét és megértését, akik szintén mindent megtettek, hogy segítsenek” – mondta a légitársaság szóvivője. 

Boeing 777-300

Fotó: Getty Images

.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top