nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés

Csontropogtató hideg jön, kemény fagyok elé nézünk

Nagyon bedurvul a tél, akár mínusz 15 foknál hidegebb is lehet.

Napos, de nagyon hideg idővel kezdődik a jövő hét. Helyenként mínusz 15 fok alá csökken a hőmérséklet és többfelé napközben is mínuszok lesznek. A következő napokban mérséklődik a hideg, viszont jellemzően borús lesz az ég. Többször várható csapadék, eső, ónos eső, havazás is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn hajnalra mínusz 10 és mínusz 5 fok közé hűl le a levegő, de a derült, hóval fedett tájakon akár mínusz 17 fok is lehet. Napközben mínusz 1 és plusz 1 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden helyenként hószállingózás várható, este havas eső, ónos eső sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 3 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes, hóval borított vidékeken mínusz 15 foknál hidegebb is lehet. A csúcsértékek mínusz 5 és plusz 4 között alakulnak.

Szerdán északkeleten, keleten néhol lehet hószállingózás, kisebb havazás, a Dunántúlon havas eső. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között várható. A maximumok többnyire plusz 1 és 6 fok között alakulnak.

Balaton

Tél a Balatonon – Fotó: MTI/Varga György

Csütörtökön hajnalban mínusz 6 és plusz 1 fok között várható, a csúcsértékek 0 és plusz 7 fok között alakulnak.

Pénteken hajnalban mínusz 5 és plusz 2, délután plusz 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton helyenként havas eső, havazás is várható. A minimumok mínusz 5 és plusz 2, a maximumok plusz 1 és 7 fok között alakulnak.

Vasárnap többfelé várható eső, havas eső, havazás, az átmeneti részeken ónos eső is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között várható.

(MTI)

Nézegess téli tájakat az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top