nlc.hu
Aktuális

Az új-zélandi miniszterelnök bejelentése

Új járványügyi korlátozásokat jelentett be az új-zélandi miniszterelnök, majd tett még egy meglepő kijelentést

Az új-zélandi miniszterelnök rendhagyó módon tett bejelentést.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök új járványügyi korlátozásokat jelentett be vasárnap, és azt is hozzátette, hogy így a saját esküvőjét is kénytelen elhalasztani – írja a Telex. 

Új_zéland korlátozások

(Fotó: Mark Mitchell-Pool/Getty Images)

Ardern nem jelezte hivatalosan korábban, mikor lett volna az esküvője Clarke Gayford televíziós műsorvezetővel, de az AFP szerint a helyi média a következő hetekre tippelte. Az új korlátozások legalább február végéig maradnak. „Ilyen az élet” – mondta Ardern, hozzátéve, hogy ő sem különbözik attól a több ezer új-zélanditól, akiket ilyen szinten is érint a járvány, másoknak pedig sokkal súlyosabb áldozatokat kellett hozniuk.

A korlátozások értelmében legfeljebb százan vehetnek részt bármilyen eseményen, de kizárólag akkor, ha mindannyian kaptak oltást. Ha nem kötelezik a résztvevőket oltási igazolvány bemutatására, akkor legfeljebb 25-en vehetnek részt egy beltéri rendezvényen. Kötelezővé tették a maszkviselést a boltokban és a tömegközlekedésben, az iskolákban pedig a felsősöknek szintén maszkot kell viselniük.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top