nlc.hu
Aktuális

Zacher Gábor: ne kapd el szándékosan az omikront

Zacher Gábor szerint az omikronnal nem szabad viccelni, és nem szabad szándékosan elkapni

Sokan úgy próbálnak védettséget szerezni, hogy szándékosan próbálják elkapni a koronavírus legutóbbi, enyhébbnek ítélt variánsát, az omikront. Zacher Gábor ezt a „játékot” az orosz ruletthez hasonlította, és próbált mindenkit lebeszélni róla.
Zacher Gábor

Mivel a koronavírus rendkívü fertőző omikron variánsáról azt hallani, hogy kevésbé veszélyes a tüdőre nézve, és nagyobb eséllyel lehet könnyebb tünetekkel átvészelni, egyre több oltatlan úgy próbál meg védettséget szerezni, hogy szándékosan megfertőzik magukat. Zacher Gábor azonban felhívja az emberek figyelmét, hogy ez egyáltalán nem játék, semmi garancia nincs rá, hogy valaki könnyedén megússza, pláne akkor nem, ha oltatlanról van szó – derül ki az RTL Híradó interjújából.

Azt Zacher is elismeri, hogy a háromszor oltottak esetében valóban csekély az esély a súlyos megbetegedésre, ugyanakkor elmondja, hogy még ott sincs garancia arra, hogy az ember ne kerüljön kórházba. Az oltatlanoknál, vagy a kétszer, de háromnegyed évnél régebben oltottaknál azonban tényleg bármi megtörténhet, ezért nem érdemes a vírussal játszani, és el kell felejteni ezt a „netes baromságot”, ugyanis a Covid azután is komoly problémákat tud okozni egy poszt-Covid szindróma formájában, ha már túlestünk rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top